Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Συνεργατικό ψηφιακό βιβλίο "Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού"

Στα πλαίσια της εθνικής Etwinning συνεργασίας μας με 2 Νηπιαγωγεία (Αιγάλεω και Κέα) δημιουργήσαμε ένα συνεργατικό ψηφιακό βιβλίο.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία από την  Etwinning συνεργάτιδά μας  κ. Θεώνη Καμπανά, νηπιαγωγό του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω.
"Συνεχίζοντας το έργο μας, σειρά έχει η ψηφιοποίηση του παραμυθιού που επιλέξαμε.
Στη συγκεκριμένη δράση, αρχικά ο/η εκπαιδευτικός θα αφηγηθεί το παραμύθι στα παιδιά. Στη συνέχεια το παραμύθι θα χωριστεί σε τρία μέρη όσα και τα συνεργαζόμενα σχολεία. Τα παιδιά του πρώτου σχολείου θα ζωγραφίσουν σε ομάδες το κομμάτι που τους αντιστοιχεί (π.χ. 5 ομάδες, 5 ζωγραφιές) και θα σαρώσουν τις ζωγραφιές τους. Ταυτόχρονα θα δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα δύο σχολεία. Μόλις, συγκεντρωθούν και σαρωθούν  όλες οι ζωγραφιές θα ξεκινήσει η ηχογράφηση της αφήγησης του παραμυθιού από τους μαθητές. Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ψηφιακή αφήγηση του παραμυθιού ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί με την εφαρμογή Flip Snack Edu. Η ψηφιακή αφήγηση σύμφωνα με τον Lanthem (2005) (ο.α. στο Σεραφείμ & Φεσάκης, 2010) είναι ο συνδυασμός της παραδοσιακής προφορικής αφήγησης με πολυμέσα και εργαλεία τηλεπικοινωνίας.  Είναι μια σχετικά νέα μορφή τέχνης, η οποία χρησιμοποιεί τη μουσική, την εικόνα, το βίντεο και την αφήγηση για τη δημιουργία ιστοριών. 

Το παραμύθι χωρίστηκε σε τρία μέρη ως εξής:
(σελίδες όπως φαίνονται στον μικρό αναγνώστη)
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip_babalu/Default.html
α) Το πρώτο μέρος το ανέλαβε το Νηπιαγωγείο Ιουλίδας Κέας (από το εξώφυλλο έως τη σελίδα 9). 

β) Το δεύτερο μέρος το ανέλαβε το Νηπιαγωγείο Αιγάλεω (σελίδες 10-17). 

γ) Το τρίτο μέρος το ανέλαβε το Νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου (σελίδες 18-τέλος)"
Πηγή: http://paramythetwin.blogspot.gr/2015/05/blog-post_5.html

Απολαύστε το παραμύθι "Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού" οργανωμένο σε ηλεκτρονικό βιβλίο με αφήγηση, με τις ζωγραφιές και τις ηχογραφημένες αφηγήσεις των μικρών μαθητών:


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...