Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ανασκόπηση

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το νηπιαγωγείο μας εκπόνησε περιβαλλοντικά προγράμματα και συγκεκριμένα το 2ο ολοήμερο τμήμα ασχολήθηκε με τα προγράμματα "Μικροί δημοσιογράφοι για το περιβάλλον", "Κυκλοφοριακή Αγωγή" και "  Η τέχνη ως μέσον ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον ".
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ανέλαβαν ρόλους δημοσιογράφων και πολιτών και ανέδειξαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της γειτονιάς τους(κυκλοφοριακό,κάμπιες, πεζοδρόμια,διαβάσεις κ.α.). Στη συνέχεια δημιούργησαν ερωτηματολόγια τα οποία μοίρασαν στους γονείς και τις δασκάλες τους και ανέλυσαν τα αποτελέσματα φτιάχνοντας μια λίστα ανάλογα με τη συχνότητα που εμφανίζονταν. Τα ίδια αποτελέσματα της έρευνας τα μετατρέψαμε σε επιδαπέδιο παιχνίδι όπου τα παιδιά αριθμήσανε τετράγωνα πάνω σε διάφανο μουσαμά και ζωγράφισαν τα θετικά και τα αρνητικά της έρευνας.Σε  κάθε θετικό τετράγωνο τα παιδιά προχωρούσαν μπροστά όσα βήματα είχαν αποφασίσει ενώ στα αρνητικά προχωρούσαν προς τα πίσω.
Τα παιδιά στο τέλος της χρονιάς και με τη βοήθεια των δασκάλων τους εξέδωσαν το εφημεριδάκι "Κίνηση" στο οποίο ανέφεραν τα αποτελέσματα της έρευνας, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ηρακλείου όπου ανακοίνωσαν την έρευνα τους στον αντιδήμαρχο παιδείας, Κο Δημήτρη Μπούκη και επισκέφθηκαν το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Επικοινωνία 9.40 fm" όπου κοινοποίησαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στους ακροατές του σταθμού.
Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του τμήματός μας με θέμα όλα όσα είχαμε κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και περιέγραψα παραπάνω.
[slideshow]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...