Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΜΕ! - Kerpoof, δημιουργία e-card


Σήμερα δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική κάρτα για τους φίλους μας που απουσίαζαν λόγω ασθένειας. Παρατηρήσαμε ότι κάποιοι φίλοι μας έλειπαν αρκετές μέρες και πολλά παιδιά είπαν πως τους είχαν επιθυμήσει. Έτσι η νηπιαγωγός πρότεινε να τους στείλουν μια ηλεκτρονική κάρτα αναρτώντας τη στο ιστολόγιο του σχολείου για να την δουν - οι φίλοι που έλειπαν - από το σπίτι τους.

Ήταν μια ευκαιρία για μια δραστηριότητα που από την μια είχε άμεση σχέση με την καθημερινότητα στο Νηπιαγωγείο και είχε νόημα για τα παιδιά πηγάζοντας από μια πραγματική ανάγκη επικοινωνίας και από την άλλη  εξυπηρετούσε πολλαπλούς στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

Η δραστηριότητα αυτή θα έδινε την ευκαιρία στα παιδιά να αντιληφθούν ότι το Διαδίκτυο μπορεί να έχει και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ακόμη θα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες στο γραπτό λόγο και να καταλάβουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Επιπλέον θα ασκούνταν στην δημιουργία κειμένου και έπειτα στην με νόημα αντιγραφή γραπτού κειμένου χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Επίσης η δραστηριότητα αυτή θα έφερνε τα παιδιά σε επαφή με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων που προάγουν τη δημιουργικότητά τους και αναπτύσσουν τη φαντασία τους.

Τα παιδιά συζητώντας διαμόρφωσαν ένα μικρό κείμενο με ευχές προς τους απόντες φίλους τους και το υπαγόρευσαν στη νηπιαγωγό, η οποία το έγραψε σε χαρτί με κεφαλαία γράμματα ώστε στη συνέχεια τα παιδιά να το αντιγράψουν χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο (στο οποίο τα γράμματα είναι κεφαλαία).

Για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής κάρτας χρησιμοποιήσαμε την online πλατφόρμα Kerpoof.  Από την αρχική οθόνη επιλέξαμε τη δημιουργία κάρτας και κατόπιν τα παιδιά επέλεξαν κάποια αντικείμενα, τα οποία «έπιασαν και έσυραν» στο χώρο της κάρτας και κατόπιν στο πλαίσιο κειμένου αντέγραψαν το κείμενο που είχαν διαμορφώσει προηγουμένως.

Η όλη διαδικασία έγινε με την υποστήριξη και διακριτική καθοδήγηση της νηπιαγωγού διότι ήταν η πρώτη επαφή των παιδιών με τον ιστότοπο Kerpoof. Αρχικά τα παιδιά παροτρύνθηκαν να πειραματιστούν με το εργαλείο και κατόπιν δημιούργησαν την κάρτα στην τελική της μορφή όπως είναι στην ανάρτηση «Σας επιθυμήσαμε».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...