Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ




Η Ανάσταση του Κυρίου είναι η εορτή των εορτών της Εκκλησίας μας και το ακράδαντο θεμέλιο, πάνω στο οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της Πίστεώς μας. Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας την ολόφωτη νύχτα του Πάσχα μας εισάγουν στο θρίαμβο της νίκης κατά του θανάτου.  Ο εσταυρωμένος της Ιερουσαλήμ, «επί Ποντίου Πιλάτου», αποδέχτηκε το θάνατο μ' όλες του τις πτυχές και μ' όλη του τη δύναμη.  Αποδεχόμενος όμως το θάνατο, με το να υπακούσει «έως τέλους» στον Πατέρα Του, συνέτριψε τη δύναμή του και ανέτρεψε την εξουσία του, χαρίζοντας σε όλους ζωή αιώνιον. (http://www.pame.gr/)

"Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος".

H μεγάλη γιορτή του Πάσχα που πλησιάζει, μας  φέρνει το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας. Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο. Η Εβδομάδα των Παθών που καταλήγει στην Ανάσταση έχει ένα πολύ βαθύ  νόημα που είναι  το πέρασμα από τα πάθη στη λύτρωση και τον εορτασμό  της ανάστασης. (http://www.oichalianews.gr/)

 Το μήνυμα της Ανάστασης έρχεται να μαςυπενθυμίσει με πολύ επίκαιρο τρόπο ότι, παρ' όλες τις δυσκολίες και  τις αντιξοότητες, μπορούμε ν' αλλάξουμε τον εαυτό μας στον βαθμό που επιθυμούμε κάτι τέτοιο και να ρισκάρουμε να το πραγματοποιήσουμε.
Ακούγοντας τις θείες μελωδίες των ψαλμών της Μ Παρασκεής,  μελετώντας τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ορθοδοξίας μας και βεβαίως δημιουργώντας,  μπήκαμε σε τροχιά πυρετώδους προετοιμασίας για να υποδεχτούμε το Πάσχα.
Αρχής γενομένης, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να παρευρεθεί   στην τάξη μας γνωστός μας Αγιογράφος ο οποίος με τις γνώσεις που διέθετε, μας αφηγήθηκε εκτενέστερα, τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Μ Εβδομάδα. Μοίρασε εικόνες  στα παιδιά, συζήτησε μαζί τους και δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων και αποριών.





Βεβαίως, δεν παραλείψαμε να πλάσουμε κουλούρια όπως  ορίζει το έθιμο και να βάψουμε αυγά.






Και όλα αυτά τα τοποθετήσαμε στα υπέροχα καλαθάκια που δημιούργησαν τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. 



Επίσης, φτιάξαμε την καρτούλα μας  γράφοντας την ευχή μας, και ζωγραφίσαμε μία εικόνα που μας αρέσει από το Πάσχα.






Ακόμη, φτιάξαμε τις αυγοθήκες μας και τους σταυρούς μας.


Την τελευταία μέρα, μαζευτήκαμε με το τμήμα του 1ου ολοημέρου,  και παρακολουθήσαμε στην τάξη τους τις σημαντικότερες στιγμές από το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι 'Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ' .


Τέλος, ανταλλάξαμε ευχές για Καλό Πάσχα, υπέροχες διακοπές και φυσικά καλή αντάμωση.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ;;;;;ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Η επεξεργασία των φωτογραφιών έχει γίνει εδώ
      http://www.befunky.com/
      Είναι εύκολο στη χρήση.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...