Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, Ο ΤΡΥΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ!


      Ο πρώτος μήνας ήδη έχει φύγει.  Ο Σεπτέμβριος, είναι ένας μήνας λίγο περίεργος και μεταβατικός για όλους! Από τη μια το καλοκαίρι που τελείωσε και από την άλλη μία καινούργια χρονιά που ξεκινάει. Η αγωνία είναι αναμενόμενη. Πόσο μάλλον για τα ίδια τα παιδιά. Η ανεμελιά του καλοκαιριού δίνει τη θέση της στην σχολική καθημερινότητα. Και οι μέρες κυλάνε. Σκοπός, όμως, είναι να κυλάνε όμορφα, ξέγνοιαστα και κυρίως εποικοδομητικά!  Το πρώτο μας θέμα τελείωσε. Και δεν ήταν άλλο από το φθινόπωρο, την εποχή που διανύουμε, την εποχή που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
        Μιλήσαμε για το φθινόπωρο, τα χρώματά του, τα φύλλα που πέφτουν, τα πουλιά που φεύγουν, για τις πρώτες βροχές. Επιπλέον αναφερθήκαμε διεξοδικά στα φρούτα του φθινοπώρου. Τα ομαδοποιήσαμε, τα μετρήσαμε, και στο τέλος τα δοκιμάσαμε. Μία νόστιμη φρουτοσαλάτα ήταν η επιβράβευσή μας για τις καθημερινές μας προσπάθειες. Ένα από τα αγαπημένα φρούτα είναι το μήλο γι΄αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία ομαδική εργασία με θέμα τη μηλιά να κόψουμε και να κολλήσουμε τα μήλα πάνω της, και να φτιάξουμε όμορφες κορνίζες-μήλα. Βεβαίως δεν παραλείψαμε να χορέψουμε και το 'μήλο μου κόκκινο' με πολύ πολύ κέφι!
        Βασιλιάς, όμως, αναμφισβήτητα των φθινοπωρινών φρούτων είναι το σταφύλι αφού το φθινόπωρο είναι η εποχή του τρύγου. Με σκοπό, λοιπόν, να μάθουμε περισσότερα για τη διαδικασία του τρύγου, επισκεφτήκαμε ένα όμορφο κτήμα στην Παιανία ώστε να εμπλουτίσουμε μικροί και μεγάλοι τις γνώσεις μας! Η εμπειρία ήταν συναρπαστική. Μας μίλησαν για τη διαδικασία του τρύγου, μας έδειξαν τα κοφίνια, φτιάξαμε μουστοκούλουρα, πατήσαμε σταφύλια στο πατητήρι, είδαμε την εμφιάλωση και τέλος παρακολουθήσαμε μία υπέροχη παράσταση καραγκιόζη. Γεμάτοι από εμπειρίες επιστρέψαμε στο σχολείο μας κρατώντας το κέικ που μας δώρισαν στο κτήμα. 

Σας επισυνάπτουμε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην τάξη μας και στην εκδρομή μας για να πάρετε μία μικρή γεύση για το πως περνάμε!!!! 

2 σχόλια:

 1. Περνάτε φανταστικά!!!!!!
  Την επίσκεψη σας εκεί στο κτήμα τη ζήλεψα πολύ!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περάσαμε υπέροχα! Κάθε μέρα είναι και μία ευχάριστη εμπειρία! Ευχαριστούμε.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...