Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ζώα των πάγων

Στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων "Χειμώνας" και "Πλανήτες", ασχοληθήκαμε και με τα ζώα των πάγων που ζουν στους Πόλους - Βόρειο και Νότιο, της Γης μας
Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική σειρά βίντεο που αναφέρονταν στην Αρκτική και Ανταρκτική και τα ζώα που ζουν εκεί αντίστοιχα.


Έτσι, μεταξύ άλλων μάθαμε ότι "όταν βρίσκεσαι στο Βόρειο Πόλο δεν είσαι πάνω σε στεριά αλλά επάνω σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου στη μέση το ωκεανού που παραμένει παγωμένο όλο το χρόνο" (από το παραπάνω βίντεο).
Ακόμη μάθαμε ότι τα πολικά ζώα έχουν άσπρο τρίχωμα και αυτό αποτελεί ένα καλό καμουφλάζ που τα προστατεύει από τα ζώα κυνηγούς τους που θα ήθελαν να τα φάνε.
Επίσης ότι οι πολικές αρκούδες δεν τρώνε τους πιγκουίνους όχι γιατί δεν τους αρέσει η γεύση τους :) αλλά γιατί ζουν σε διαφορετικούς Πόλους, οι αρκούδες στην Αρκτική, στο Βόρειο πόλο ενώ οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική, στο Νότιο πόλο.

Κατατάξαμε τα πολικά ζώα ανάλογα με τον Πόλο που ζουν πιάνοντας και σέρνοντας τα ζώα στην κατάλληλη στήλη κάτω από τον Βόρειο ή Νότιο Πόλο αντίστοιχα, στον διαδραστικό πίνακα: 


Περπατήσαμε σαν τους πιγκουίνους και είδαμε το τραγούδι και το χορό με τους πιγκουίνους από την ταινία "Μαίρη Πόπινς".



Λύσαμε σταυρόλεξα με τα ζώα των πάγων, μετρήσαμε πολικά ζώα και  γράψαμε τον αριθμό, αρχικά στον διαδραστικό πίνακα στην παρεούλα και στη συνέχεια σε χαρτί ατομικά.




Τέλος φτιάξαμε πιγκουίνους και πολικές αρκούδες από χαρτόνι και στολίσαμε τα παράθυρα της τάξης μας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...