Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες για το πως μπορούμε να φτιάξουμε με απλό και δημιουργικό τρόπο πεταλούδες και να τις προσθέσουμε στο ανοιξιάτικο ταμπλό με τα λουλούδια που δημιουργήσαμε σε προηγούμενη θεματική ενότητα (άνοιξη).

 Όπως βλέπετε και στη παρακάτω εικόνα τα αποτυπώματα της παλάμης των παιδιών πάνω σε πολύχρωμο χαρτί μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και στην προκειμένη περίπτωση είναι τα φτερά της πεταλούδας μας. Αφού βοηθήσουμε το παιδί να σχεδιάσει το αποτύπωμα του χεριού του πολλές φορές πάνω σε πολύχρωμο χαρτί, το αφήνουμε μετά να το κόψει. Τα αποτυπώματα αυτά θα είναι και τα φτερά της πεταλούδας μας.
Για σώμα σχεδιάστε κάτι απλό ώστε να το κόψουν τα παιδιά, για κεφάλι ένα απλό κυκλάκι στο οποίο θα ζωγραφίσουν τα μάτια της πεταλούδας και για κεραίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιμπιδάκια ή φουρκέτες για τα μαλλιά ή ότι άλλο φανταστούμε...


 
 
Στη συνέχεια ακολουθεί μια τρισδιάστατη κατασκευή πεταλούδας. Δίνουμε στα παιδιά το παρακάτω φύλλο εργασίας να το ζωγραφίσουν και μετα να το κόψουν. Στη συνέχεια φέρνουμε τα δύο φτερά της πεταλούδας κοντά και τα κολλάμε ώστε να σχηματιστεί η πεταλούδα και η καμπύλη που θα κάνει το χαρτί θα είναι το σώμα της και μπορεί να φορεθεί και σαν βραχιόλι στο χεράκι του παιδιού!
 
 
 
 
 
....και για το τέλος μια απλή κατασκευή πεταλόυδας με χαρτόνι που κόβουν τα παιδιά και στολίζουν τα φτερά της πεταλούδας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους και δακτυλομπογιές. Προτείνω να τσακίσετε ελαφρώς τα φτερά της πεταλούδας ώστε δημιουργήσετε ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα!
Καλή επιτυχία!!!
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...