Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παιχνίδι στις Γωνιές - Ανάρτηση μαζί με τα παιδιά

ΜΠΑΚΑΛΙΚΟΑπό τα μέσα Νοεμβρίου ξεκινήσαμε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν και τη χρήση της Τεχνολογίας από τα ίδια τα παιδιά. 
Μιλήσαμε λοιπόν για το Διαδίκτυο, τις ιστοσελίδες (τί είναι), για την ιστοσελίδα - ιστολόγιο. Αναφέραμε πώς ονομάζονται και στα αγγλικά  (Internet, blog). Ακόμη είδαμε το ιστολόγιο του νηπιαγωγείου μας. Φυσικά μιλήσαμε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο παίρνοντας αφορμή από τις παρατηρήσεις των παιδιών σχετικά με τα καλυμμένα πρόσωπα των μαθητών στις φωτογραφίες των αναρτήσεων.

Αποφασίσαμε να αναρτήσουμε μαζί με τα παιδιά μια φωτογραφία από την ενασχόληση στις Γωνιές και συγκεκριμένα στη "Γωνιά του Μπακάλικου".  Πριν την αναρτήσουμε καλύψαμε τα πρόσωπα των παιδιών επεξεργαζόμενοι την εικόνα στην ιστοσελίδα επεξεργασίας φωτογραφιών befunky. Τα παιδιά επέλεξαν μόνα τους με τί θα καλύψουν τα προσωπάκια.

Στη συνέχεια αναρτήσαμε την φωτογραφία στο ιστολόγιο και τα παιδιά συνεργαζόμενα ανά δύο αντέγραψαν τη λέξη "ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ" από την ταμπέλα του αντίστοιχου παιχνιδιού της Γωνιάς:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...